Useimmin kysytyt kysymykset

 • Suosittelemme, että tuotteet, joissa on selkeitä ulkoisia kolhuja, rypistymiä tai murtumia, jätetään käyttämättä, vaikka pakkaus ei selkeästi vuotaisikaan.

  Metallisissa pakkauksissa kolhut saumojen kohdalla voivat aiheuttaa ilmavuotoja ja esim. tuotteen ravintoaineiden hajoamista hapettumisen seurauksena.

 • Voit kierrättää kartonkipakkaukset kartonkina. Eazypack-pakkauksista (esim. NutriJunior-maitojuoma) sisäkannen voi laittaa metallin- ja ulkokannen muovinkeräykseen, muu pakkaus sopii kartongin keräyspisteeseen.

  Nutriton-valmisteen sisäpussin voi laittaa muovinkeräykseen ja ulkopakkauksen kartonkikeräykseen.

  Imeväisten kliinisten ravintovalmisteiden metallipurkit sopivat metallinkeräykseen ja kansi muovinkeräykseen.

 • Kotimaasta mukaan otettavat tuotteet voi pakata hyvin kolhuilta suojattuina lentokoneen ruumaan meneviin matkatavaroihin. Lentomatkaa varten sekä matkatavaroiden mahdollisen häviämisen varalta on kuitenkin hyvä varata vauvalle riittävästi evästä myös käsimatkatavaroihin.

  Kaikkiin maihin elintarvikkeita ei saa viedä – matkatoimisto tai lähetystöt kertovat tarkempia tietoja maakohtaisista rajoitteista.

 • Kuumaa vesijohtovettä ei suositella käytettäväksi lainkaan putkista mahdollisesti liukenevien epäpuhtauksien vuoksi. Jauhemaisten tuotteiden valmistukseen tulisi siis käyttää kylmää vettä, joka keitetään ja jäähdytetään tämän jälkeen syöntilämpöiseksi.

  Sosiaali- ja terveysministeriön ravitsemussuositusten mukaan vettä ei välttämättä tarvitse keittää sen jälkeen kun lapsi on siirtynyt kiinteiden ruokien käyttöön, kunhan vesi on otettu kylmävesihanasta ja sen puhtaudesta on varmistuttu.

  Ohjeistamme kuitenkin Nutrician jauhemaisissa pakkauksissa käyttämään keitettyä vettä. Ohjeistuksen taustalla on lapsen ruokaturvallisuuden varmistaminen sekä väärinymmärrysten välttäminen. Osassa pakkauksistamme lukee, että veden keittämistä ei välttämättä tarvita lapsen siirryttyä kiinteisiin ruokiin.

 • Tuotteiden valmistamista hyvin kylmään veteen ei suositella, koska jauhemaiset valmisteet eivät välttämättä liukene kylmään veteen riittävän hyvin. Kylmän veden lämmittäminen huoneenlämpöiseksi parantaa liukenevuutta. Jauheet liukenevat parhaiten noin 40-asteiseen veteen. Valmistusohje täytyy aina tarkistaa kyseisen tuotteen pakkauksesta, ennen tuotteen valmistamista.

 • Jauhemaisten valmisteiden pakastamista ei kontaminaatioriskin takia voi suositella. Jauhemainen vieroitusvalmiste tai imeväisen kliininen ravintovalmiste on myös altis paakkuuntumiselle imiessään kosteutta itseensä ja tuotteen liukenevuus heikkenee.

 • Nutrician oligosakkaridiseos lcGOS-scFOS (9:1) on imeytymättömien hiilihydraattien seos, joka toimii paksusuolessa hyödyllisten bakteerien ravintona. Oligosakkarideja on luonnostaan myös äidinmaidossa.

  Galakto-oligosakkaridien lähteenä on laktoosi ja frukto-oligosakkaridien lähteenä on sikuri-kasvin sisältämä inuliini.